werknemer

Ga jij fluitend naar je werk?

Ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Geen nood. We leggen uit wat wij voor jou kunnen doen, zodat jij terug fluitend naar je werk kan.

Wat kan loopbaanbegeleiding zijn?
- Je krijgt  inzicht in je eigen sterktes.
- Je ontdekt verborgen ambities en mogelijkheden.
- Mogelijke heroriëntering van je takenpakket bij jouw huidige werkgever.

Wat houdt een loopbaantraject in?
- Wij begeleiden jou in een zelfonderzoek naar wie je bent, wat je kan en wat je wil.
- We maken samen een persoonlijk ontwikkelingsplan op.
- Dit plan vormt de start van een nieuwe motivatie binnen jouw eigen loopbaan.

Voor wie?
Vzw Vorm biedt loopbaanbegeleiding aan specifiek gericht naar werknemers in de zorg- en overheidssector: woonzorgcentra, ziekenhuizen, thuiszorg, OCMW’s, gemeenten, overheidsdiensten, mutualiteiten, vakbonden, ...

Waar?
Wij hebben locaties in Aalst, Aalter, Aartrijke, Antwerpen, Beerse, Boechout, Damme, Evergem, Geel, Gent, Geraardsbergen,  Heist-op-den-Berg, Ieper, Itterbeek, Kessel, Kruishoutem, Kuringen, Lochristi, Melle, Mol, Nieuwpoort, Ninove, Oostkamp, Oud-Turnhout, Putte, Puurs-Kalfort, Schellebelle, Sint-Amandsberg (Gent), Sint-Kruis (Brugge), Sint-Niklaas, Turnhout, Vosselaar, Vloesberg en Zedelgem.

Enkele tevreden klanten ...

Door mijn gezondheidstoestand vorig jaar lukte het niet meer om het werk uit te oefenen! Spijtig want ik deed dit werk heel graag.
Via de arbeidsgeneesheer kwam ik in contact met Loopbaanbegeleiding en op die manier met Lieve.
Zij is zeer resultaatgericht en spaart geen moeite om ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk bijleerde.
Dankzij Lieve kwam ik erachter wat ik (zeer) belangrijk vind bij een nieuwe job. Zij hielp mij echt op mijn weg naar een geschikte job.
Na enkele maanden heb ik opnieuw werk gevonden dat ik zeer graag doe. Eigenlijk past dit werk nog beter bij mij dan de vorige job die ik vorig jaar uitoefende! Ik voel mij zelfzekerder en een stuk rustiger op dit moment.
Ik kan alleen maar hopen dat dit zo mag blijven duren!
Lieve, een grote merci voor je grote betrokkenheid tijdens mijn weg naar dit nieuw werk! (M., Verpleegkundige WZC) (Lieve Gabriëls, coach regio Hofstade-Zemst-Mechelen)

Dag Vera, Ik wil je gewoon even meegeven: Ondertussen ben ik een maand aan het werk in XXXX en het gaat me goed!
Een uitdagende jobinhoud en veel afwisseling. Heel veel fijne collega's én een losse sfeer. Er mag al eens gelachen worden.
Een wereld van verschil met de vorige job. Ik mag echt zijn, mijn grenzen aangeven én vooral... ik ben gelukkig.
Die loopbaanbegeleiding... een succesverhaal! Dank je wel! (L., werknemer sociale sector) (Vera Steenwinckel, coach regio Brugge-Gent)

Ik ging loopbaanbegeleiding volgen nadat ik al enkele weken thuis was van mijn werk. Ik liep tegen een burn-out aan. Mijn job in de zorgsector gaf me niet meer de voldoening die ik nodig heb en ik voelde me niet gehoord door mijn leidinggevende. Ik wist dat er iets moest veranderen, dat ik een andere richting uit moest met mijn job, maar ik wist niet welke richting. Peter bracht samen met mij in kaart waar ik juist tegenaan liep in mijn job. De warme en oprechte manier waarop hij naar me luisterde, maakte dat ik kon stilstaan bij mezelf (wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil). Onze gesprekken maakten me duidelijk welke stappen ik kon nemen, en de steun van Peter zorgde ervoor dat ik die stappen ook effectief kon zetten. Peters ervaring in de zorgsector zorgde er mee voor dat ik me écht gehoord voelde. (Katrien, begeleidster sociale sector) (Peter Verbauwen, coach regio Geel)

Ik had al een ruime tijd frustraties op mijn werk waarvan ik wist dat deze nooit zouden weggaan als ik daar zou blijven.
Ik zag mezelf niet meer op mijn huidig werk functioneren, maar ik zat volledig vast in welke richting ik dan wel wou uitgaan waardoor ik ook geen beslissingen meer kon nemen voor mezelf.
Dankzij Vera word je uitgedaagd om eens stil te staan bij wat je écht belangrijk vindt in je werk, waar jouw sterktes liggen en word je ook verplicht om beslissingen te nemen. Dat is niet altijd gemakkelijk maar het is enkel op deze manier dat alles duidelijk wordt voor jezelf en dat je ergens geraakt.
Vera kent de sociale sector zeer goed, verstond daardoor heel goed mijn frustraties en kon mij zo ook heel goed begeleiden naar een nieuwe stap in mijn carrière.(Leen, woonzorgcentrum) (Vera Steenwinckel, coach regio Brugge-Gent)

FAQ

Hoe vraag ik loopbaanbegeleiding aan?

Ik ben

Indien u werkgever bent, gelieve hier de gegevens van uw organisatie in te vullen: