Congres HR in de zorg en diensten

 

Bekijk alle foto's hier.

Op donderdag 7 juni vond de negende editie van HR in de Zorg plaats. Net als de voorgaande jaren was het congrescentrum De Montil in Affligem the-place-to-be waar meer dan 300 HR-professionals uit zorg en welzijn zich verzamelden. Naast twee prikkelende keynotes zorgde vzw Vorm ook weer voor 28 inspirerende workshops. Het werd een boeiende dag met "de (super)kracht van leren" als centraal thema.
"Is innovatie innovatief?"
Filosoof en ethicus Ignaas Devisch (UGent) opende de dag met een - in tijden van zinderende zorginnovaties en andere VUCA-veranderingen - gewaagde vraag: "Is innovatie zelf wel innovatief?"
"Het cliché wil immers dat stilstaan achteruitgaan is. Of dat wij allemaal zo vaak mogelijk onze comfort zone moeten verlaten. En dat de beste ideeën outside-the-box ontstaan. Waarom dan wel," vroeg Ignaas Devisch zich af. "Zijn wij dan vaak niet gewoon aan het vernieuwen om te vernieuwen? De dingen anders aan het doen om ze, tja, gewoon anders te doen?"
Zorg- en andere innovaties hebben tenslotte enkel maar zin wanneer ze ook daadwerkelijk iets verbeteren, iets toevoegen, iets veranderen ten goede. Dat er nog voldoende verbetermarge is, staat volgens Ignaas Devisch vast. Het zal er echter op aankomen op de juiste manier in te spelen op de échte noden van onze vergrijzende samenleving. En laat die noden nu veelal net hun oorsprong vinden in onze prehistorie: vertrouwen, sociaal contact, veiligheid, ... "Heel eenvoudige zaken, toch? Met vaak heel eenvoudige oplossingen."
"Hoog tijd om te beginnen luisteren," stelde Ignaas Devisch. "Naar de bewoner, de patiënt, de zorgconsument, ... En zelfs naar de burger die helemaal nog geen zorgnoden heeft, maar die wel beseft dat niemand eeuwig jong blijft. Ook hij of zij niet."
Dé gouden tip om goed te innoveren, is er niet, besloot Ignaas Devisch. "Stel u bij elke innovatie echter wel steeds dezelfde, simpele, misschien kritische vraag: Wie wordt hier écht beter van?"

Super-leer-kracht én aanpassingsvermogen
Doorheen de dag konden de deelnemers aan het congres vier keer een keuze maken uit telkens 7 inspirerende workshops. Daarbij passeerden heel wat thema's de revue: generatiedenken, positiviteit, change, leiderschap, digitalisering, organisatiedesign, ondernemingszin, cocreatie, talent-management, ...
Het brede aanbod weerspiegelde mooi de veelzijdigheid die HRM anno 2018 zo typeert. Als HRM'er moet je vandaag immers van vele - zo niet álle - markten thuis zijn. Want niet alleen de samenleving en het zorglandschap verandert. Ook de zorgconsument verandert. Dat maakt het er voor zorgprofessionals niet minder makkelijk op om steeds de juiste zorgen te kunnen verstrekken. En al helemaal niet voor HRM'ers om daarvoor steeds de ideale context te creëren. Voortdurend bijleren is dan ook de boodschap. Voor zorg- én HR-professional.
Échte leer-kracht blijkt in het HR-werkveld dan ook heel wat wendbaarheid en aanpassingsvermogen te vereisen. De energie om telkens weer in te spelen op veranderende vragen en omstandigheden. Om telkens opnieuw aan de slag te gaan met wat uw klanten en uw medewerkers - uw interne klanten - van u verwachten.

18 trends voor lerende organisaties
Met zijn afsluitende keynote zorgde HR-trendwatcher Tom Haak ervoor dat niemand tijdens de netwerkdrink om gespreksstof verlegen zat. Hij liet in sneltempo niet minder dan 18 trends voor lerende organisaties op zijn publiek los.
Van personalisatie tot snelheid, van chatbots tot performance consulting. De toekomst heeft wat HR betreft alvast heel wat in petto. En het zullen de meest wendbare, leergierige én nieuwsgierige organisaties zijn die de slag om klant en medewerker zullen winnen.

In 18 trends naar 2019
De volgende maanden gaat vzw Vorm alvast graag met deze trends aan de slag. Wij delen prikkelende inzichten en boeiende best practices, tips & tricks van onze klanten met u. Houd alvast uw mailbox in de gaten.

Noteert u ook al donderdag 6 juni 2019 in uw agenda? Dan verwelkomen wij u graag in Affligem voor de 10de editie van HR in de Zorg.

 Onze partners in 2018:

        

   Onze communicatiepartners:

        

       


 Onze sponsors:

  

      

             

 

 

  

Vind vergelijkbare opleidingen

Sector: Alle zorgorganisaties
Doelgroep: Stafmedewerkers
Leidinggevenden
Hoofdverpleegkundigen
Rubriek: HR
Leidinggeven
  Zoek via de links naar vergelijkbare opleidingen
  • Taal Nederlands
  • Aantal sessies 1
  • Prijs € 145 - € 95