Congres HR in de zorg en diensten

Op donderdag 1 juni organiseerden vzw Vorm en Probis in congrescentrum De Montil in Affligem voor de achtste keer het congres HR in de Zorg. Het centrale thema was dit jaar 'menselijk kapitaal' of ‘zijn uw medewerkers goud waard?’. In budgettair krappe tijden komt het erop aan alle middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dat geldt ook voor uw menselijk kapitaal. Net dat menselijk kapitaal staat vandaag echter onder druk. Meer dan 320 HR-professionals gingen in Affligem samen op zoek naar de slimste investeringsstrategieën.

Hoogrenderende investering
De deelnemers konden zelf hun dagprogramma samenstellen uit 28 sessies en workshops, met thema's als absenteïsme, zelfsturing, leiderschap, cocreatie, team- en organisatieontwikkeling, employer branding, ...
Keynote Elke Geraerts doorprikte ’s ochtends de mythe van multitasken en pleitte voor hyperfocus en de aanpak van de olifant in de kamer. En als u meer wil weten over het veerkrachtgesprek en Calihero raden wij haar boeken aan.
Onze tweede keynote Jos Borremans van Volvo Cars had het over de evolutie naar ‘teaming’ ipv ‘teams’. Daarin staat gedeeld bewustzijn en empowerment binnen en tussen teams centraal. Iets waarover hij vanop de werkvloer kan getuigen. Afsluiten deed hij met een pakkend filmpje over verbondenheid.

Waar elke spreker het over eens was?
Dat investeren in menselijk kapitaal áltijd rendeert. Op korte én lange termijn. Meer nog: dat investeren in menselijk kapitaal net grote financiële kosten kan vermijden. Denk maar aan de nefaste invloed dat alleen al een wegebbende medewerkersbetrokkenheid zou hebben op de kwaliteit van zorg- en dienstverlening.
Begrippen zoals internal marketing, singletasking, zelfsturende teams, e-learning, organisatieculturen, teamontwikkeling, … zorgden voor gespreksstof doorheen de dag.
Deze goudgekleurde dag rondden we af met een zomerse receptie en plannen voor het volgende HR-congres op 7 juni 2018.

Enkele impressiebeelden:

 

     

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  

 

Onze partners in 2017:

    

        

   

Onze communicatiepartners:

        

       


 Onze sponsors:

      

             

   

 

 

Vind vergelijkbare opleidingen

Sector: Alle zorgorganisaties
Doelgroep: Stafmedewerkers
Leidinggevenden
Hoofdverpleegkundigen
Rubriek: HR
Leidinggeven
  Zoek via de links naar vergelijkbare opleidingen
  • Taal Nederlands
  • Aantal sessies 1
  • Prijs € 140 - € 95