Emotional Agile Leadership

Dinsdag 10 oktober 2017

Leer hoe emoties je helpen om het beste in jezelf naar boven te brengen.

Leidinggevenden zitten soms ‘gevangen’ tussen verwachtingen van het management en de vragen van hun teamleden. Dit zorgt dikwijls voor spanningen en frustraties. Vaardig(er) leren worden in het (h)erkennen, benoemen en bewust inzetten van emoties helpt om het eigen welbevinden en de prestaties van het team te verhogen. In deze dagopleiding zoomen we daarop in.

Wat als:
  - je veel tegelijk wilt, maar eigenlijk niet goed weet wat het liefst?
  - je liever zou stoppen waarmee je bezig bent omdat het je veel energie kost?
  - je onderhuidse spanningen voelt maar ze niet kunt of durft te benoemen? 
  - je twijfelt over welke rol en bijdrage je levert aan je team?
  - je moeilijk hulp durft vragen en actie uitblijft?

Je best doen is iets anders dan het beste van jezelf laten zien. We kennen de uitspraak allemaal: ‘Komaan, doe je best!’ Misschien zeg je het zelf vaak tegen anderen? Maar wat betekent dat precies ‘je best doen’? Wat als je liever zou stoppen waar je mee bezig bent? Wat als de dingen die je doet veel energie kosten? Ondanks je inspanning om ‘je best te doen’, is het resultaat dat je de verwachtingen niet of slechts gedeeltelijk invult. Hoe goed bedoeld de uitspraak ‘Komaan, doe je best’ ook is, ze heeft soms het tegenovergestelde effect van wat je ermee beoogt. Meer zelfs: je best doen omdat je denkt dat het zo hoort, kan ertoe leiden dat je jezelf stilaan uitput. Werken vanuit je sweet spot helpt je om het beste in jezelf naar boven te brengen. In deze dagopleiding leer je wat de sweet spot is en hoe emoties je helpen om het beste van jezelf te laten zien. 

De aanpak is gebaseerd op verschillende inzichten, met het boek van Susan David over ‘emotional agility’ als rode draad. De opleiding is daarom ook opgehangen aan de vier stappen uit het onderzoek van Susan David:
     1. voelen – de kracht van zelfbewustzijn
     2. loslaten – de ruimte voor beweging
     3. delen – de dynamiek van verbinding
     4. vieren – de magie van positieve focus

Flyer

Trainer:
Matthias Haspeslagh is bedrijfspsycholoog en als zelfstandig trainer/consultant actief om vanuit zijn kracht mensen te raken en in beweging te brengen. Hij begeleidt en ondersteunt individuen en teams om vaardig(er) te worden in het (h)erkennen, benoemen en bewust inzetten van emoties en kritiek zodat zowel de prestaties van het team als het welbevinden van individuen verhogen.

Doelgroep: Leidinggevenden van alle niveaus

Locatie: De Brouwerij, Gent

Programma:
9u00: Onthaal
9u30: Start
12u30: Lunch
13u00: deel 2
16u30: Einde

Prijs: € 195
In de prijs is alles inbegrepen: prestatiemap, catering, ...

Aantal deelnemers: maximum 15 personen
 

 

Vind vergelijkbare opleidingen

Sector: Alle zorgorganisaties
Doelgroep: Leidinggevenden
Rubriek: Het eigen welzijn
Leidinggeven
  Zoek via de links naar vergelijkbare opleidingen
  • Taal Nederlands
  • Aantal sessies 1 dag
  • Prijs € 195
Inschrijven