Hoe als teamcoach diversiteit modereren

Hoe creëer je als leidinggevende van een divers team een dynamiek van inclusie? Hoe creëer je meerwaarde uit de verschillen? In deze workshop leer je vanuit de principes van verbindend leiderschap de diversiteit ombuigen van een hindernis naar een kracht voor je team.

Voor wie?
Voor teamleaders en coördinatoren die een team willen met tevreden medewerkers, weinig conflicten en optimale prestaties. 

Inhoud 
Verschillen in identiteit kunnen de samenwerking in een team onder druk zetten. Zeker wanneer de lat hoog ligt en er véél werk is voor te weinig mensen. Spanningen en frustraties lopen op, de moeilijke gesprekken worden uit de weg gegaan. En voor je het weet ben je als leidinggevende vooral bezig met brandjes blussen en bemiddelen, waardoor je eigen agenda ook dicht slibt.
In deze workshop zetten we het Diversiteit & Inclusie Kompas in als een wegwijzer naar een team dat vlotter met de interne verschillen omgaat. We leren werken met 8 concrete sleutels naar verbinding in diversiteit. We onderzoeken hoe je hier als leidinggevende, vanuit de principes van verbindend leiderschap, een versterkende rol kan spelen. Zo stellen we een praktische toolset samen, waarmee we een dynamiek van inclusie en samenwerking kunnen creëren. Het resultaat is een team waarin iedereen z’n plaats vindt, elk talent optimaal wordt benut en doelen worden gehaald.

Deze vorming kadert in het functiecomplement hoofdverpleegkundige. Wij verzorgen alle administratie hierrond.

Wij hebben eveneens een open aanbod functiecomplement hoofdverpleegkundige. Deze vindt u hier terug.

Vind vergelijkbare opleidingen

Sector: Alle zorgorganisaties
Doelgroep: Hoofdverpleegkundigen
Rubriek: Functiecomplement hoofdverpleegkundige
  Zoek via de links naar vergelijkbare opleidingen
  • Taal Nederlands
  • Aantal sessies 2 (x 4 uur)
  • Prijs € 1.400
Inschrijven