Leidinggeven in tijden van verandering

Teams organiseren en beter communiceren: leidinggeven in tijden van verandering

Teamwerk is in. En wie echt mee wil zijn, maakt er zelfs een zelfsturend team van. Maar niet elke groep van mensen is een team! Er zijn randvoorwaarden om een groep collega’s een team te noemen. Randvoorwaarden binnen het team zelf, rond mensen, middelen en taken, maar ook randvoorwaarden buiten het team. Om optimaal te profiteren van de kracht van teams moeten ze slim samengesteld zijn, beheersen ze een gezamenlijke proces en voorzie je ze van de nodige dosis autonomie en tools om zelf veel te regelen.
Zelfsturende teams gaan nog een stap verder. Maar ook die creëer je niet door ze zelfsturend te verklaren, de leidinggevende weg te nemen en de deur dicht te trekken. Zelfsturing is een managementsysteem, net als klassiek organiseren, maar dan met aangepaste regels en procedures.   

In deze ééndaagse sessie gaan we in op de randvoorwaarden voor teamwerk. We kijken naar de vaardigheden die je nodig hebt om een team te laten draaien. Want teamwerk is bovenal mensenwerk. We nemen daarbij ook je eigen bezorgdheden en vragen als leidinggevende onder de loep en reiken kapstokken aan om er productief mee om te gaan.

Doelstelling 

Aan het eind van de dag heb je inzicht in wat teams zijn, hoe ze werken en wat ervoor nodig is om een goed team te bouwen. Je kent de valkuilen en randvoorwaarden van teams en zelfsturende teams. En je hebt ongetwijfeld een paar goede ideeën om je eigen team nog beter te laten presteren.

Methodiek

We voorzien een interactieve dagsessie waarbij we theoretische inzichten koppelen aan praktische oefeningen. We gaan ook aan de slag met jouw vragen en bieden ruimte om eigen cases te verkennen en te delen met anderen.


Datum:

07/11/2019

Locatie:
vzw Vorm, Brugstraat 93, 9880 Aalter

Doelgroep:
Leidinggevenden (directies en middenkader)
Hoofdverpleegkundigen verwijzen we door naar onze open opleidingen ihkv het functiecomplement. Meer info hier

Trainers:
Wen Geerts, freelance trainer vzw Vorm
Wen is een ervaren trainer en coach die focust op het individu als deel van de groep. Haar natuurlijk enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze schreef de brochure: ‘Roddelen op de werkvloer’, laat roddels de goede werksfeer niet verpesten. (Vanden Broele, 2014). 
Freek Van Looveren, organisatieadviseur AO²
Freek is organisatie adviseur en werkt voor de Provincie Antwerpen. Hij is schrijver van ‘De Kleine Laloux’ (Business Contact, oktober 2017). Hij heeft ervaring met nieuwe organisatiemodellen, waarin de mens centraal staat. Hij werkt op de intrinsieke motivatie van mensen en gaat terug naar de essentie van wat bedrijven en organisaties zouden moeten zijn: een plek waar mensen centraal staan en waar alles gericht is om die mensen grootse prestaties te laten leveren.

Programma:
  8u30 Onthaal
  9u00 Start
  12u30 Lunch
  13u15 Deel 2
  16u30 Einde

Prijs:
€ 245
In de prijs is een seminariemap, broodjeslunch, koffie, drank en attest inbegrepen.

Annulatievoorwaarden:
U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

Vind vergelijkbare opleidingen

Sector: Alle zorgorganisaties
Doelgroep: Leidinggevenden
Rubriek: Leidinggeven
  Zoek via de links naar vergelijkbare opleidingen
  • Taal Nederlands
  • Aantal sessies 1 dag
  • Prijs € 245
Inschrijven