Oplossingsgericht omgaan met tijdsdruk (2018)

Erkenning:

Data:
11/10/18: Hasselt (nog 9 plaatsen beschikbaar)
13/11/18: Antwerpen (nog 5 plaatsen beschikbaar)

Locatie:
CordaCampus, Kempische Steenweg 293/16, 3500 Hasselt
Het Scoutshuis, Wilrijkstraat 37-45, 2140 Antwerpen
Wegbeschrijving

Inhoud:
Tijd en handen tekort: de hoofdverpleegkundige lost dat wel op? 

We leven in een maatschappij waar alles snel gaat. De wereld, en de zorg, is volop in evolutie. Nieuwe ontdekkingen volgen elkaar op en mensen leven steeds langer. De zorgzwaarte van cliënten neemt hierdoor toe en daarbij ook de werkdruk.  Wanneer je een zorgorganisatie binnen wandelt, word je al snel geconfronteerd met de cultuur van “nooit genoeg”. Medewerkers in de zorg hebben zelden tijd voor het werk dat ze doen. In zorgorganisaties zijn zelden handen te veel. De snel voorbij flitsende maatschappij van vandaag heeft ook zijn weg gevonden naar onze organisaties.  Desondanks is stilstaan in de zorg een kostbaar goed. De zorg vraagt van de medewerker dat hij kan stilstaan bij (vaak chronisch) lijden en pijn. Mensen worden ouder en chronische ziekten steken steeds meer de kop op.  Hoe kan je als zorgverlener omgaan met deze paradoxale verwachtingen? Hoe sta je sterk in de spreidstand tussen snelheid en stilstaan? En hoe coach je je teamleden om met deze druk om te kunnen gaan? Zijn er handvaten te vinden of slaat ook bij jou de wanhoop toe, samen met je team, je cliënten, en familieleden? 


Verwacht helaas geen extra uren in deze vorming, helaas ook geen extra personeelslid. Net als u, de hoofdverpleegkundige, kunnen we geen geld en tijd toveren.  Een uur telt altijd 60 minuten, een minuut altijd 60 seconden. 
We denken u wel te kunnen helpen met het optimaliseren van uw tijd. Met anders kijken, praktische tips, hulp om een cultuur van schaarste om te gooien en tips en tools om tijdsdruk aan te pakken, helpen we u al een heel eind op weg! 


Trainer:
Caroline Thierfeldt, freelance trainster vzw Vorm

Dagindeling:   8u30 Onthaal   
                         9u00 Start                     
                         12u30 Lunch                     
                         13u00 Start                     
                         17u30 Einde
In de prijs is een seminariemap, broodjeslunch, koffie, drank en attest inbegrepen.

Vind vergelijkbare opleidingen

Sector: Alle zorgorganisaties
Doelgroep: Hoofdverpleegkundigen
Rubriek: Functiecomplement hoofdverpleegkundige
  Zoek via de links naar vergelijkbare opleidingen
  • Taal Nederlands
  • Aantal sessies 1 dag
  • Prijs € 150
Inschrijven