PDCA: Toepassen in de praktijk (TZ)

Deze zeer praktische workshop heeft als doel een team samen (opnieuw) bewust te maken van kwaliteit. Hoe kom je er tijdens het werk mee in aanraking, wat is kwaliteit binnen de zorg en vooral hoe werk je als team samen aan het verbeteren van de kwaliteit binnen de eigen werkplek.

Na een introductie op kwaliteit gaan we werken met de kwaliteitscirkel van Deming.
Eerst verkennen we gezamenlijk de stappen PLANNEN - DOEN - CONTROLEREN - Re-ACTIE aan de hand van uitleg en een casus.

Hierna verdelen we het team in kleine groepjes. Elk groepje gaat op een speelse manier met hulp van een hiervoor ontwikkeld stappenplan nu zelf de kwaliteitscirkel toepassen. Na het kiezen van een reëel verbeterpunt uit de eigen praktijk werken ze zo stap voor stap een concreet en haalbaar verbeterplan uit in de vorm van de kwaliteitscirkel.

Aan het einde van de workshop resulteert dit in een aantal kant en klare verbeterplannen waar men als team zelf eigenaar van is. De groepjes presenteren hun plannen aan elkaar en luisteren naar elkaars enthousiasme en feedback. De uitgewerkte kwaliteitscirkels en het stappenplan nemen zij mee naar de werkvloer zodat ze meteen aan de slag kunnen met hun verbeterpunten en de kwaliteitscirkel.

Vind vergelijkbare opleidingen

Sector: Thuiszorg - PWA - DC
Doelgroep: Leidinggevenden
Stafmedewerkers
Rubriek: Leidinggeven
  Zoek via de links naar vergelijkbare opleidingen
  • Taal Nederlands
  • Aantal sessies 2
  • Prijs € 1.220
Inschrijven