Zelfzorg voor zorgprofessionals

Dinsdag 24 oktober én 7 november 2017

Wie zorg draagt voor een ander, durft wel eens vergeten zorg te dragen voor zichzelf. Op het werk staan we onder druk om strakke deadlines te halen. Thuis wacht daarna nog grote lijst van “dingen die we moeten doen”. We hollen onszelf en elkaar constant voorbij - dagen worden weken worden maanden worden jaren. Daardoor overvalt ons meer dan eens het gevoel dat we geleefd worden in plaats van zelf te leven. We krijgen stress en twijfelen of we wel de juiste keuzes gemaakt hebben in dit leven.

Deze tweedaagse workshop zet jou terug op de eerste plaats. Werk en thuissituatie wordt even op pauze gezet om jezelf beter te leren kennen. We gaan praktisch aan de slag met inspirerende oefeningen die je energie terug op peil brengt en je vooral bewust maakt van wat jou energie geeft en kost, hoe jouw gedroomde leven en werk eruit ziet, waar jij enthousiast van wordt.... 

Na de workshop heb je niet alleen een beter zicht op wie je bent, maar ken je ook concrete manieren om met minder stress door het leven te gaan. Je staat stil bij je eigen redenen om het werk te doen dat je doet én staat bewuster in het leven. Dat heeft een grote impact op de werkvloer. Je bent op weg om de relaxte kapitein te worden van jouw eigen leven - en daar hebben jouw werkgever en klanten alle baat bij.

De workshops zijn verdeeld over 2 dagen, met minstens één week tussen. Dat geeft jou en je brein de kans te verwerken wat je aangereikt krijgt en je nieuwe methodes eigen te maken.

Flyer

Programma:
Dag 1: Omdat jij het waard bent…

Tijdens de eerste dag zetten we jou als mens én werknemer centraal. Tijd voor me-time! Denk daarbij (helaas) niet aan een ontspannende sauna doen, maar wel keihard werken… aan jezelf. 

We ontdekken de impact van je eigen uitstraling, leren die extra glans geven en staan stil bij de waardes die belangrijk voor jou zijn. Je krijgt een spiegel voorgehouden om je passies en talenten te ontdekken en maken de brug naar je professionele en persoonlijke leven. We focussen op wat jou inspiratie geeft om het leven te leiden zoals jij het wil. Ons uitgangspunt daarbij is dat tevreden medewerkers ook positiever in het leven staan - en dat zal je klant en collega’s alleen maar ten goede komen

Dag 2: Goesting + Karakter = Energie

Waarom sta jij elke dag op? Kun je met veel enthousiasme en goesting elke dag wakker worden? Doen wat je graag doet en waar je goed in bent: dat is de missie! 

We gaan op deze tweede dag op ontdekking naar wat balans in jouw leven betekent en hoe je die meer kunt krijgen. Zo blijft er meer meer energie voor de dingen die belangrijk zijn. We onthullen het geheim van mensen die met karakter hun doel bereiken en gaan op reis naar plekken waar je regelmatig je batterijen kunt opladen. Dat resulteert in heel wat inzichten, eenvoudige tips en praktische oefeningen die je elke dag kunt doen.

Trainers:
Nancy De Vogelaere en Elke Wambacq zijn beide zaakvoerder van Dinobusters. Samen hebben ze meer dan 20 jaar ervaring in de overheid en 10 jaar in de private sector. Auteurs van ‘Tot uw dienst’ en ‘Ssst … hier werkt men’.

Data:
24 oktober en 7 november 2017
Telkens van 9u00 tot 16u30. Onthaal vanaf 8u30.

Locatie:
De Brouwerij, Gent

Doelgroep:
Zorgprofessionals uit de ganse zorgsector: verpleegkundigen, zorgkundigen, KEAL, diensthoofden, middenkader, directie, …
Uit ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorg, gehandicaptensector, jeugdzorg, …

Maximum aantal deelnemers: 15

Prijs:
€ 345 per persoon
In de prijs is alles inbegrepen: presentatiemap, catering, ...
Bij deze workshop hoort ook een boek (publicatie eind juni 2017 bij Witsand). Voor de deelnemers is dit inbegrepen in de kostprijs.

 

Vind vergelijkbare opleidingen

Sector: Alle zorgorganisaties
Doelgroep: Zorgpersoneel
Leidinggevenden
Paramedici
Onderhoud/keuken
Administratie
Rubriek: Het eigen welzijn
  Zoek via de links naar vergelijkbare opleidingen
  • Taal Nederlands
  • Aantal sessies 2 dagen
  • Prijs € 345