Workshops A

Terug    Workshops B    Workshops C    Workshops D    Inschrijven

1

De juiste medewerkers aantrekken en houden met de HR wijs-tools (Fatma Qorlatzja & Kirsten D'Hooghe, Adviseurs HR wijs, Verso)

Hoe zorg je ervoor dat kandidaat-werknemers een goede eerste ervaring hebben met jou als werkgever? Alles begint natuurlijk bij een toegankelijke vacature! Verso/HRwijs stelt haar Checklist voor een Leesbare Vacature voor. Want je krijgt maar 1 kans op een goed eerste indruk!

Uiteraard wil je ook je huidige medewerkers in de watten leggen. Maar waar beginnen? Met de gratis HRscan van Verso/HRwijs verken je alle sterktes en zwaktes van je personeelsbeleid. Iedereen binnen je organisatie krijgt de kans om de scan op voorhand anoniem in te vullen via een online bevraging. Samen met jou overlopen we de resultaten en geven we tips waar het beter kan. Ontdek tijdens deze workshop wat de HRscan voor jouw organisatie kan betekenen.

2

Kleurrijke maatzorg (Luc D'Affnay, algemeen directeur, De Touter vzw)

Superdiversiteit is een maatschappelijke realiteit. Omwille van die realiteit maakten we met de Touter de voorbije 20 jaar een omslag in onze werking. Ons werk met jongeren en hun context ziet er vandaag een stuk kleurrijker uit dan vroeger. 20 jaar geleden startten we met de implementatie van een interculturaliseringsbeleid, een verslag van onze zoektocht.

3

Een adrenalinestoot voor jouw Employee Engagement: de BHAG-methode (Koenraad Depauw, zaakvoerder, Strategies and leaders)

Uit onderzoek blijkt dat organisaties die hun bestaansreden omzetten in een BHAG langer blijven bestaan. Een BHAG is een “groot harig stoutmoedig doel” en werkt als een adrenalineshot op Employee Engagement. Medewerkers identificeren zich met deze BHAG en vinden er hun persoonlijke “reason for being” in. Het resultaat: hogere betrokkenheid, hogere productiviteit. Zin aan het leven. Zin in de job. In deze workshop maak je kennis met de BHAG-methode. Je gaat naar huis met een BHAG voor jouw organisatie.

4

Nieuwste medewerker VANRSL (Cindy Vandevelde & Lies Berten, Deskundige loopbaanontwikkeling & diensthoofd ondersteuningspunt, Stad Roeselare)

Stad en OCMW Roeselare verwelkomen jaarlijks zo'n 90 nieuwe collega's aan boord. 'Voortdurend verbeteren' is evenwel één van de kernwaarden van de organisatie. Ze stelden dan ook vast dat het een en ander nog vlotter, gestructureerder en professioneler aangepakt kon worden. Vanuit het motto "Je krijgt maar één kans om een goeie eerste indruk te maken" moet een bijgestuurd onthaalbeleid de positie van stad en OCMW Roeselare verstevigen in de war for talent en vormt het tegelijk de basis van hun retentiebeleid.

5

Ontdek/ontwerp je eigen competentiegerichte functiebeschrijving: het centrum van je personeelsbeleid (Charlotte Auwers & Chris De Bock, Adviseur & Coördinator organisatieadvies, Probis consulting & CC consult)

Het menselijk kapitaal is de basis van uw organisatie, dat beseft u maar al te goed. Maar hoe zet u de capaciteiten en vaardigheden van uw medewerkers dan optimaal in? Hoe selecteert u personeel dat als het ware samenvalt met waar uw organisatie voor staat?
Aan de hand van uw eigen functie brengen we theorie en praktijk samen in een interactieve workshop. Samen met u gaan we op zoek naar een duidelijke functiebeschrijving, als basis voor het competentiegericht personeelsbeleid. Via een interactief competentiespel beschrijven het volledige plaatje van gedragscompetenties, technische competenties en kerntaken.

6

Werken aan werkgeluk in de zorgsector (Griet Deca, Chief Happiness, Tryangle bvba)

Incroyable mais vrai: ook in de zorgsector kan je werken aan werkgeluk! En dit op zowel individueel niveau, teamlevel als op vlak van de organisatie. Kom ontdekken hoe je dat kan aanpakken en verzeker je van een verzameling tips, tricks en onmiddellijk toepasbare technieken om ook binnen jouw organisatie werk te maken van werkgeluk.

7

Je brein in balans (Jan Laurijssen, HR consultant, SD Worx Belgium)

De zorgsector kende de laatste jaren heel wat veranderingen en staat ook morgen voor nieuwe uitdagingen. Aanpassingsvermogen is een basiscompetentie geworden. Daarbij is het belangrijk om de draagkracht van elke medewerker te verhogen, opdat die zich snel kan blijven aanpassen op de veranderende wereld. Maar hoe ondersteun je dit als leidinggevende of team? Wij geven mee hoe je als HR-dienstverlener zelf het ‘Brain Balance-model’ (Prof. Poelmans, Antwerp Management School) kan gebruiken als kompas naar slimmer gebruik van energie.