Workshops C

Terug   Workshops A   Workshops B   Workshops D   Inschrijven

15

Neem uw sollicitanten mee 'op reis': het belang van een positieve 'candidate experience' (Dr. Helga Peeters, Docent, Hogeschool West-Vlaanderen Howest)

Tegenwoordig moet een rekruterings- en selectieproces een echte ‘waw’-beleving opleveren bij sollicitanten. Het proces van eerste contact tot en met het aan boord halen van nieuwe medewerkers moet als het ware een wonderbaarlijke reis (‘candidate journey’) naar een fantastische bestemming, namelijk de nieuwe werkgever, betekenen. Bedrijven doen er dan ook alles aan om het R&S-proces zo vorm te geven dat het zorgt voor een positief werkgeversimago (‘employer branding’). In deze workshop delen we ervaringen en gaan we dieper in op een aantal wetenschappelijke inzichten.

16

Het verschil maken voor onze klanten via geëngageerde medewerkers (Bart Lambrechts, People director, Carglass)

Klanten een WOW-ervaring geven zit ingebakken in de filosofie van Carglass®.
Om dit te kunnen realiseren, zet Carglass® in op het creëren van de beste werkplek waar mensen ooit zullen werken.
Hoe ze dit aanpakken, wat de successen en de valkuilen zijn, lichten we graag toe tijdens de workshop.

17

Hoe uw organisatie IQ duurzaam doen stijgen? (Stijn De Vleeschhouwer, General Manager, Televic Education)

Technologie heeft vandaag een enorme invloed op onze tewerkstelling. We beseffen het misschien niet, maar in de nabije toekomst zal de impact van technologie nog groter worden want het gaat snel, heel snel. Maar hoe ga je hier nu als organisatie mee om? Hoe kunnen we onze medewerkers voorbereiden op datgene wat ze morgen moeten kennen en vandaag nog niet weten? We richten graag uw blik op de wereld die snel aan het veranderen is en we lichten toe hoe Televic Education hierop een antwoord probeert te geven. 

18

Jezelf kunnen zijn als uitgangspunt om te werken aan optimalen employee experience (Kristof Mangelschots, HR Manager, Express Medical) => OPGELET: max. 25 personen kunnen aan deze workshop deelnemen! (VOLZET)

Het klinkt allicht als een cliché: in tijden waarin veel processen en taken gedigitaliseerd worden, geloven wij dat de medewerker het belangrijkste kapitaal is van een onderneming, zonder het doel en het succes van die onderneming uit het oog te verliezen. Als medewerker jezelf kunnen zijn vinden we daarom heel belangrijk. Tijdens de workshop delen we vanuit de HR strategie van Express Medical onze ervaring en onze uitdagingen op vlak van employee experience.

19

BelRAI: ook een instrument voor efficiënte personeelsinzet (Anja Declercq & Bert Paepen, Professor & Managing director, KU Leuven - Lucas & Pyxima)

BelRAI is een wetenschappelijk gevalideerd instrument om zorgzwaarte te meten en een zorgplan op maat op te stellen. Met focus op preventie en cliënt-verbetering op basis van objectieve gegevens. Maar evengoed voor kwaliteitsmonitoring en personeelstoewijzing. BelRAI wordt het standaard-instrument voor financiering in de ouderenzorg als alternatief voor de Katz-schaal.
Prof. Anja Declercq is een autoriteit op het vlak van BelRAI en ouderenzorg. Ze introduceert u de basisprincipes van het instrument en licht toe op welke manier deze schat aan gegevens kan ingezet worden in de zorg. Met focus op kwaliteitsbewaking en personeelsplanning. En met referenties naar internationale “good practices”.

20

Het Huis van werkvermogen van PZ Duffel (Roeland Depreitere, Directeur HR, PZ Duffel, vzw Emmaüs)

Het werkvermogen en de factoren die er een invloed op hebben, werden door de Finse professor Juhani Ilmarinen samengevat in het Huis van Werkvermogen. Het concept van het Huis van Werkvermogen is een handig hulpmiddel om het thema van werkvermogen en werkbaarheid in organisaties bespreekbaar te maken. Het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel stelt voor hoe zij er mee aan de slag gingen. Een bouwproces met verschillende aannemers/ architecten: HR, preventiedienst en vakbond.